marți, 7 iulie 2009

Care este ultima carte care te-a impresionat?

Librăriile şi bibliotecile actuale au devenit un soi de labirint, în care te poţi rătăci uşor fără o minimă îndrumare. E descurajant de multe ori să constaţi câte cărări au rămas nestrăbătute, câte cărţi necitite... Aş vrea uneori să parcurg Totul, într-o clipă..., dar îmi dau seama că e nevoie de multă răbdare şi că scopul trebuie să fie altul: să faci alegerea potrivită! Poate că nu contează cât citeşti, ci mai degrabă ce citeşti... De aceea va provoc la câteva recomandări de lectură! Impărtăşiţi şi celorlalţi din experienţa voastră de cititor!

9 comentarii:

  1. Pentru o dezvoltare armonioasa a propriului EU este recomandat sa citim,zilnic,15-20 de minute. Daca am gasi si acea fraza cheie, in acest interval, am fi niste oameni mai castigati. Recomand ultima me carte citita:" Alegeri care iti schimba viata"(Hal Urban).

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca veti citi Atrium de Norman Manea, va veti
    aminti de perioada liceului, prin intermediul personajelor romanului. Fiecare personaj este pus in situatii de viata decisive pentru devenirea lui. Succesul si esecul reprezinta doua coordonate cheie ale personalitatii umane.

    RăspundețiȘtergere
  3. Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon demonstreaza puterea cartilor in viata oamenilor, uneori firava si prea dureroasa. O carte care mie, personal, mi-a umplut sufletul...Suspans, extaz, tristete, fatalitate, armonie, dezamagire - toate te tin incordat si nu iti mai vine sa lasi cartea din mana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ultima opera citita a fost Avarul de Moliere. Incurcaturi de situatii, zgarcenia unui parinte care produce savoare cititorilor...dar un happy-end, specific comediilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultima carte citita a fost ;100 de personalitati militare ale lumii;
    Interesanta carte, mai ales pentru cei care iubesc istoria militara.Este interesant de stiut ce gandire aveau oamenii din fruntea armatei in diferite secolesi ce strategii de lupta au inventat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ultima carte citita a fost "Povestea tarfelor mele triste" de Gabriel Garcia Marquez. Un batran al carui vag siaj de moralitate indoielnica lasa de dorit si e pe cale de disparitie. Cartea uimeste prin contrastul dintre generatii intre amatorii de sex, intre puritanii cei tineri, inca neformati in arta amorului fizic si senilitatea unui nonagenar care doreste sa-si verifice cu orice pret potenta pe cale de disparitie. Desi cu o usoara urma de vulgaritate, cartea ascunde mult adevar si multa decadere in moravurile gri ale societatii de azi. Este recomandata cititorilor peste media de varsta 20-25 ani, cu o oarece experienta in arta sexualitatii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ultima carte citita a fost Chinuieste-i pe copii - John Saul si m-a impresionat. Nu stiu insa, daca este genul tau, dar mie chiar mi-a placut! Ti-o recomand! Mi-a mai placut si Lucy Sullivan se marita - Marian Keyes...

    RăspundețiȘtergere
  8. Umbra vantului e si cartea mea preferata. Am descoperit una la fel de buna - A treisprezecea poveste. E cam la fel. Colectionarul lui Fowles si mAESTRUL SI mARGARETA merg pe acelasi loc 1.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vă recomand cu mult drag:

    Constanţa Buzea, Creştetul gheţarului - povestea unui suflet..
    Ioana Pârvulescu, Cartea întrebărilor - "O carte care vorbeşte cu bucurie despre literatură. Autoarea şi-a ales 24 de destinatari din lumea culturală românească de azi şi, într-un şir de scrisori, le-a adresat cele mai neaşteptate întrebări.
    O carte care leagă în moduri diferite literatura şi viaţa".

    Oana

    RăspundețiȘtergere